Studierejser

Studietur som faglig indgangsvinkel? Foss-Aalborg.dk

Studieture er for danske skoler en integreret del af skoleforløbet, uanset om man taler om folkeskolen, gymnasieskolen eller videregående uddannelser. Mange af os husker studieturen, som det var i går. Den står stadig lysende klar i vores bevidsthed – alle minderne, som man bare ikke kan eller vil glemme.

En studietur er derfor ikke blot en studietur. Det faglige indhold, samt hvad dette bidrager med i sidste instans, er derfor meget vigtigt. Din klasses studietur skal derfor skræddersyes og tilrettelægges efter jeres specifikke behov – eventuelt særlige krav. På den måde sikrer I, at studieturen bliver en succes både på det faglige og sociale plan. Nogle mener sågar, at studieture er en form for uddannelses- og dannelsesrejser, og der er måske noget om snakken.

Studieturen skaber social samvær

Benns Studietur

På en studietur kommer man tættere på de emner, som eleverne bliver undervist i i klasselokalet. Klassen får for alvor noget ud af undervisningen ved at komme ”ud” og f.eks. mærke, hvordan historiske anliggender egentlig hænger sammen og her er London som destination utrolig populær. Se studieture til London hos Benns, og hvad det eventuelt har haft af konsekvenser for det pågældende land eller det lokale samfund. Denne undervisningsform er sjov og spændende, og dét er med til, at eleverne for alvor gør sig dygtigere på det felt, studieturen tager afsæt i. Ved at gøre undervisningen til en oplevelse, at gå i dybden med det, der undervises i, så sætter studieturen sig i kroppen som en fantastisk undervisningsform.

Vælg selv din studietur efter faglig interesse

Man kan vælge forskellige faglige indfaldsvinkler på studieturen: Man kan vælge at rejsemåletsom F.eks. Benns tilbyder Barcelona  skal være en storby, der byder på mange kulturelle og historiske emner. Eller hvis ønsker en studietur, hvor naturen og aktiviteter heri er i højsædet, skal man vælge en aktiv rejse til f.eks. Tjekkiet, hvor man kan rappelle, trekke, hike, cykle på mountainbike, sejle i kano og meget andet. Tit kan det være faktisk være en fordel at kombinere storbyselementet med den aktive del. Eksempel med et par dage i Prag og et par dage i naturområdet i Cesky Raj. Muligheder er mange, valget er jeres!

De mest besøgte og velkendte studierejsedestinationer er:

Berlin, London, Rom, New York, Washington, Barcelona, Paris, Prag, Cesky Raj, Budapest, Dublin og Athen.

Vigtige ting at huske når man skal vælge bureau eller samarbejdspartner i forbindelse med studieturen

Når man arbejder med elever, er det særligt vigtigt, at man sikrer sikkerheden i alle aspekter. Derfor opfordres der altid til, at man kun rejser med studierejsebureauer, der er velkendte. I den henseende vil det være helt centralt at sikre, at alle potentielle samarbejdspartnere herom er medlem af Danmarks Rejsebureauforening og registreret i Rejsegarantifonden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *