Perfekt gaming – find den rette stol hertil

Gaming er i stigende grad en almindelig fritidsinteresse for folk i nærmest alle aldersgrupper. Men der er nogen af os som sidder mere foran skærmen end andre. Det skyldes blandt andet, at professionel gaming og e-sport kommer frem i stigende grad. Og med mange timer foran din computer eller konsol skal du også huske at have din komfort i sinde.

Hvad skal man lede efter i en gaming stol?

Det er ikke bare din gamingstols mærke som er vigtigt. Det er forståeligt at et fedt design, er på prioriteringslisten, men du bør også lægge vægt på, hvad din krop har behov for. Når du leder efter en gaming stol, er der en række af ting, du bør prioritere. Heriblandt er:

  • At ryglænet og sædet kan justeres uafhængigt af hinanden.
  • At ryglænet kan justeres, så det passer til svajet i din lænd.
  • At dybden og højden på sædet kan justeres, også så man kan sidde tilbagelænet.
  • At polstringen på sædet skal sidde fast uden at bevæge sig, når du bevæger dig.
  • At sædet skal være afrundet, så der ikke er friktion ved knæhasen.
  • At hvis der medfølger armlæn, skal disse kunne justeres i bredden og højden.
  • At stolen har 5 ben.

Tænk på komfort og ergonomi

Det er vigtigt først og fremmest, at din stol skal passe til din form. Men da det kan være svært at finde en stol som passer perfekt til netop dig, er det vigtigt, at man finder en stol med mange muligheder for at finjustere de forskellige dele af stolen.

En ting, det er vigtigt at huske er, at sædet på stolen ikke må være for langt. Som tommelfingerregel siger man, at sædet ikke må være længere end 75 % af længden på dine lår. Så sidder du med et sæde som når til din knæhase, vil du kunne opleve ubehag, for eksempel ved at dine ben begynder at sove. Jeg har selv kigget på gamingstole ved Dankontorstole, og de imødeser faktisk disse kriterier ganske fint.

Læs også om hvordan du speeder din webshop op

Tilpas din siddestilling til din aktivitet

Det er selvfølgelig også forskelligt, hvordan du skal sidde, alt afhængigt af hvad du foretager dig. Spiller du spil med højt tempo, hvor kort reaktionstid er et vigtigt aspekt? Så kan en stol-stilling med rank ryg være at foretrække. Er din aktivitet dog en mere afslappet spiltype, eller har du bare længere perioder uden intens action? Så kan du vælge en tilbagelænet stilling på stolen.

At vælge den rette stol bør være en prioritet for alle som tager sin gaming seriøst, uanset hvilket niveau man spiller på.