Pas på med at blive besat af den skønhed

Pas på med at blive besat af den skønhed

Du behøver dårligt kigge i retning af særligt meget fiktion i enten eventyr eller film for at finde eksempler på, hvordan der er sket mange fald og nedgange for mennesker, der er blevet besat af skønhed hos enten dem selv eller andre.

Men problemet kan også opstå i det moderne samfund og i den virkelig verden, hvor man måske ikke bemærker, at man bevæger sig ud på et skråplan.

Det er jo ikke fordi, skønhed bliver som narkotika på samme måde, når man gør noget ud af sig selv, men hvis man ser noget smukt, så aktiverer man faktisk nogle af de samme områder i hjernen, som bliver påvirket af stoffer.

Men at lægge makeup selv for eksempel kan også blive en besættelse, fordi man måske startede i det små, men så pludselig har fået flere idéer, flere remedier mellem hænderne og videre, som gør, at man bare ikke kan stoppe med at stadse sig ud.

Forstå os ret: Der er intet galt i, at man gerne vil gøre noget ud af sig selv, som ikke bare handler om at dække uren hud eller lige fjerne de værste søvnpletter fra ansigtet, men at man gerne vil se lidt ekstra smuk ud.

Veninder kan hygge sig foran spejlet med at pynte hinanden, så de kommer for sent ud af døren til deres aftale i byen for eksempel, men det gør jo ikke så meget, hvis man også skal vælge kjole, parfume med videre.

Men når man ender med at lægge så meget makeup, at man dårligt kan blive genkendt af andre, så det bliver det modsatte af en slørings-maske, så er det måske her, man skal stoppe sig selv og tænke på, at det kan have taget overhånd.

Det kan nemlig også blive usundt for huden, hvis den ikke får mulighed for at ånde naturligt, fordi den er helt dækket til.