Hobbyrum for store og små

Der er mange gode grunde til at indrette et eller flere værelser i huset som hobbyrum. I det følgende kan du læse lidt om disse.

Børnenes hobbyrum – et sted hvor man kan brede sig

De fleste børn elsker at lege og udfolde deres fantasi og kreativitet med alt fra togbaner og bondegårdsdyr til fingermaling, perleplader og modellervoks.

Det er dog de færreste børn som synes godt om at skulle rydde legen op når aftensmaden skal på bordet, eller der skal laves lektier. Måske er man slet ikke færdig med at lege, og vil gerne kunne genoptage sine sysler efter alt det kedelige er overstået. Det kan dog være svært hvis middagsbordet eller gulvet i dagligstuen skal ryddes. Og derfor er det smart at give børnene et hobbyrum.

I hobbyrummet kan børnene lege uden at skulle tænke på at rydde op konstant. Dette giver friere udfoldelses muligheder og et større incitament for at engagere sig i kreative udfordringer.

Hvis du indretter børnenes hobbyrum således at det kan tåle lidt farve uden at der sker det store ved det kan du trygt lade ungerne give den gas. Du kan for eksempel vælge at anlægge et cement eller et epoxy gulv, og male væggene med vådrumsmaling. På den måde bliver hobbyrummet nemt at rengøre, og du slipper for at bekymre dig om vægge og trægulve.

De voksnes hobbyrum – plads til fordybelse

Blot fordi man bliver voksen og selv får børn betyder det ikke at man giver slip på sine interesser. Har du altid haft en passion for at sy er der intet i vejen for at du forfølger denne interesse i dit voksenliv. Til dette formål kan du indrette et hobbyrum som kan fungere som systue. Og det samme gælder hvis du elsker at tegne, male eller lave decoupage.

Lær hvordan du indretter det perfekte hobbyrum på husblog.dk