Bedste kontorstol i 2016

De bedste kontorstole i 2016

De bedste kontorstole i 2016 er efterhånden tekniske, faktisk meget tekniske!

Bedste kontorstol i 2016

Denne kontorstol er vel nok den bedste i hele 2016

En kontorstol som vi kender og formentlig har brugt i mange år, er de klassiske stole og med begrænsede muligheder for justeringer og tilpasninger. En kontorstol har altid haft begrænsninger og 99% af alle os kender det med at man skal gå på kompromis med den kontorstol som man nu får på arbejdet og i tit og ofte har man ingen andre muligheder, altså firmaet tilbyder ikke en løsning hvor man bl.a. kan vælge mellem 10 men mere “take it or leave it” og netop det har været et kæmpe problem, da mange allerede døjer med lænd og rygproblemer. Men 2016 ser ud til at være det år hvor virksomhederne virkelig går op i ergonomi og personaletrivsel og det er et fokusområde som virkelig mange virksomheder og offentlige institutioner har syltet.

Lad os skrue tiden 20 år tilbage med kontormøbler

Kontorstol uden hjul

Lad os sige det med det samme! Det var et meget stort handicap at have ryg, lænd eller skulderproblemer også samtidig have et job, hvor man skulle sidde meget ned, for enten sad man helt almindelige spisebordsstole eller sad man på en “kontorstol” der kunne følgende:

 1. Justere højden
 2. Gynge
 3. Låse ryggen

Det lyder måske af meget og det var det måske også dengang men tiderne har skiftet og i dag kan du altså få kontorstole der stort kan alt. Tidligere skulle man som bruger tilpasse sig stolen men idag er det omvendt og en kontorstol er ekstrem teknisk og en gennemsnitlig kontorstol til omkring 3.000 kr. (set hos Dankontorstole.dk) kan følgende:

 1. Justerbar sædevip
 2. Justerbar højde
 3. Justerbar gyngefunktion (kan indstilles efter vægt)
 4. Bløde/hårde hjul
 5. Kan forsynes med en ekstra høj gaslift (op til 65 cm.)
 6. Justerbar lændesupport
 7. Justerbar armlæn (vandret og lodret)
 8. Justerbar nakkestøtte
 9. Frit valg mellem læder og stof
 10. Kontorstole med ekstra lændestøtte, nakkestøtte
 11. Ryg i forskellige form

Hvad er fordelen ved en kontorstol med mange justeringsmuligheder?

Det er et godt spørgsmål og der er adskillelige fordele men vi prøver at besvare med at prioritere de absolut vigtigste og det kræver forståelse for at vi mennesker ikke er ens bygget. Vi er høje, lave, tykke, tynde, unge, ældre etc. og alle disse faktorer spille en meget stor rolle for behovet af en alsidig og dynamisk kontorstol. For er du 1,90 cm. høj har du brug for en kontorstol, som kan kan blive højere end ca. 55-56 cm. som er standarden og her har vi som skal sidde i en højde af 60 cm. for at sidde ergonomisk og forebygge skader og ømhed. Også har vi helt almindelige mennesker som vejer omkring de 120 kg. eller mere og her problemet formentlig ikke højden men mere styrken i en standard gaslift. En helt almindelig og standard gaslift kan klare op til en 100-120 kr. som max og vejer man mere, vil du med 100% sikkerhed opleve at kontorstolen på et eller tidspunkt vil begynde at synke i højden og det skyldes at stolen bliver belastet maksimalt. ligesom man kan få en gaslift som er ekstra hæj kan man i dag også få en gaslift som rent faktisk er ekstra stærk. Sådan en gaslift koster i de fleste tilfælde et par hundrede kr. og det anbefales stærkt af eksperterne hos Foss-Aalborg.dk at forsynde stolen med sådan en gaslift, hvis du da gerne vil have lang levetid på din nye stol.