Tunesisk hækling

Hvad betyder tunesisk hækling?

Tunesisk hækling også kendt som afghansk hækling og Sheperd´s strikning, er at hækle et tæt og klæbrigt stof med en smuk tekstur. Det er nemt at lære og meget tilfredsstillende at udføre. Det adskiller sig fra strikning, idet der bruges en hæklenål, og ikke strikkepinde. Resultatet er smukt og struktureret ved hjælp af teknikken. Det er en skøn kombination af det bedste fra strikning og hækling.
Der findes rigtig mange kilder der fortæller om Tunesisk hækling, herunder dets historie, oprindelse og anvendelighed. Måske er det dette, der lokker de moderne hækler til at udforske teknikken.
Et andet karakteristisk kendetegn ved tunesisk hækling er at forsiden af stoffet altid vender mod dig selv. Der findes rigtig mange kilder der fortæller om Tunesisk hækling, herunder dets historie oprindelse og anvendelighed.

knitpro tunesisk hæklenål

Knitpro tunesisk hæklenål med Wire

Udstyr & Teknik.

De fleste hækleteknikker kræver ikke nyt værktøj ud over det sædvanlige du allerede besidder, men det gør tunesisk hækling. Tunesiske hæklenåle er længere en de traditionelle hæklenåle, som gør det muligt at holde løkkerne på krogen som i strikning. På denne måde ser det ud som på strikkepinde med krogen i den ene ende. Krogen skaber en blokering så de løkker der er på nålen ikke kommer ud.

Du skal huske vælge den rette størrelse. Du skal mindst bruge to størrelser større end den krog, du normalt vil bruge med samme garn. Vores tunesiske hæklenåle er tilgængelige her.

Tunesisk hækling kan nedbrydes i nogle 3 sting typer. Disse hedder simple sting (Tss)
Den tunesiske strikstitch (Tks) og den tunesiske stingstitch (Tps)

Vi vil anbefale at se nogle instruktionsvideoer på Youtube for de ovennævnte teknikker.

5 gode grunde til at udforske tunesisk hækling

  1. Det bedste fra begge teknikker. Tunesisk hækling er som en hybrid af hækling og strikke. Du kan opnå unikke og fantastiske resultater.
  2. Du kan udvikle dine kompetencer du allerede besidder. Hvis du allerede hækler vil det være nemt og naturligt for at komme i gang, om meget hurtigt vil du udvikle dig og blive mester.
  3. Nye farverige muligheder. På grund af teknikken kan man opnå nye højder med farve kombinationer og få nogle sjove og flotte resultater.
  4. Det kan få magien tilbage. Det kan godt blive ensartet at hækle samme igen og igen. Når du lærer tunesisk hækling, kan du genoplive din kreativitet.
  5. Det er godt for hjernen. Der er så mange fordele ved at lære nye teknikker. At lære noget nye styrker forbindelsen i din hjerne, forbedrer hukommelsen og forebygger demens.

Du kan læse mere om Tunesisk hækling her

Garn til Tunesisk hækling. Du kan bruge det samme garn til tunesisk hækling som du bruger til almindelig hækling og strikning. Du kan finde en masse gode tilbud på garn hos www.yarno.dk